Music School

The proposal reengages the residual void left by de-industrialization along South Boston’s Fort Point Channel and imagines a new temporal relationship between building and water edge. Cantilevered over the water, the structure is an elevated performance space enclosed by a thinly structured translucent façade. The building blurs its relationship to city skyline and adjacent local context. Arranged along a central atrium that interconnects the spaces vertically, the program is designed as a series of stacked volumes punctuated by voids that mediate between open and closed learning spaces. Performance rooms and classrooms are placed around a series of semi-outdoor courtyards, while the central atrium provide additional light and public circulation throughout. NEW SAVE_flatten fin MUSIC SCHOOL_CONTEXT VIEW MAP diagram1diagram2 sm

MUSIC SCHOOL_RENDER VIEW 01C:UsersCheyneDesktopSHAREDCHEYNEWORKING1001 MUSIC SCHOOLC:UsersCheyneDesktopSHAREDCHEYNEWORKINGaxons2 Model (1)MUSIC SCHOOL_NIGHT VIEW_FLATTEN2

section_recover Model (1)

Location: South Boston, MA
Type: Music School
Scale: 50,000 sq.ft.
Date: 20012
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: