Embedded Theater

Built within the existing footprint of an empty warehouse structure, the new addition is composed of two interlocking parts, a large theater space and a smaller performance room.  The existing structure suggests different readings of program and the design adapts to these various possible configurations.  The roof structure is projected onto the ground plane providing a framework for circulation.  Stairs and ramps draw passage between the main entrances while floor plates provide terraces for gathering and observation.

reflector

Twist Diagram: Figure 1: Adjustment at corners create a fold in building program. Figure 2: Overlay of grid on existing structure illustrating directional patterns. Figure 3: Twist in the symmetrical order of exterior roof.

long section

view2

Untitled-10

warehouse-interior

model

Location: South Boston
Scale: 10,000 ft2
Critic: Ingeborg Rocker, Harvard GSD
Date: 2005
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: