Living Rail

Conceived as a continuous architecture fixture nested within an existing Brownstone. The design appropriates the narrow site condition into a single spine, bundling program to create overlap and variation within the open plan. By separating the living functions into a series of zones, different levels of living density and privacy are achieved. The kitchen and dining zone raise up to create better visibility while allowing variation in the ceiling height for better acoustics and lighting conditions. At the same time the living zone is lowered to create a more intimate area. The continuity of the living rail allows for a range of domestic activities to co-mingle in order to meet the clients desires for a socially conducive and open entertaining space.

4

512

36A
Location: South End Boston
Type: Interiors
Scale: 900 ft2
Date: 2006
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: